За що туристи обожнюють Індію?

Не країна, а інша планета! Так про Індію кажуть ті, хто хоча б раз ступав на її землю. І звісно, невід’ємною частиною цієї країни є Гімалаї. І хоча ці найвищі гори світу простягаються на 5 країн, туристи їдуть саме в Індію. Адже саме тут знаходиться неймовірна кількість священних місць та пам’яток. Зокрема, У Гімалаях розташований всесвітньовідомий храм Шиви, а самі гори називають оселею цього індійського бога.
Тадж Махал – храм, який офіційно визнаний сьомим дивом світу та знаходиться під захистом ЮНЕСКО також є візитівкою Індії. Це і мечеть, і мовзолей одночасно. Білосніжна будівля зводилася як усипальниця для дружини одного із імператорів. Він звів цей храм після того, як жінка померла під час пологів 14 дитини. Будівництво тривало більше 20 років! А над його створенням працювало майже 30 тисяч людей з усього світу. Звістно, імператор не пожалкував своїх статків, а тому стіни його зроблені з унікального мрамору та прикрашені золотом та дорогоцінними каменями.

ДЖИЛС ТІЛЛОТСОН – ІСТОРИК:
“Тадж Махал – це найбільший символ скорботи за втраченим коханням у світі. Тому люди, коли підходять до нього, одразу відчувають силу, яка закладена в ці стіни.”

Невід’ємною частиною індійського життя є чай! У країні майже 20 тисяч чайних плантацій, на яких працює більше 2 мільйонів людей. Цього національного напою вирощують в Індії щороку 900 тон та напувають ним весь світ. Дарджилінг та Ассам – найпопулярніші сорти. Цікаво, що в Індії чай був не завжди. У 1863 році англійці посадили там перші кущі рослини з Китаю. А вже через 40 років Індія стала лідером на світовому чайному ринку.
Так само має свій фірмовий неповтовний смак індійська їжа! Щоб смакувало та пекло! Такими принципами керуються кухарі національної кухні Індії. ЇЇ називають найроматнішою та найяскравішою в світі. Головною національною стравою вважається каррі зі спеціями. А ще привітні індуси обов’язково на обід запропонують вам Дал – це комбінація бобових та овочів, приготованих на топленому маслі гхі. А от чого ви точно не скуштуєте в Індії, так це яловичини. Адже корова в тій місцевості – священа тварина, на яку моляться, а не їдять.