Пиво з присмаком свят: в Нідерландах готують пінний напій із різдвяних ялинок

Пиво з присмаком свят:  в Нідерландах готують пінний напій із різдвяних ялинок

Пиво Winter IPA готується з гілок перероблених різдвяних ялинок. Пиво з ялинкових гілок вийшло легким і світлим, має аромат вічнозеленого лісу, із присмаком цитрусових та хмелю.

Ялинки для приготування пива збирали ресторани та бари Амстердаму, міський ботанічний сад та волонтери. Загалом для переробки було зібрано близько тисячі ялинок, з яких отримали 600 кг голок.

Кампанія з мінімізації відходів From Tree to Tipple («Від дерева до напою») стартувала ще у грудні 2018 року. Броварня мала на меті зменшити кількість непотрібних ялинок та перетворити їх на щось смачне.