В Україні розвиваєтся виробництво чорної ікри у штучних умовах

Вітчизняні морські делікатеси куштували? В Україні розвиваєтся виробництво чорної ікри у штучних умовах. Дещо – їмо самі, утім, вистачає і на експорт. Бізнес цей достатньо витратний та не швидкоокупний, – кажуть підприємці – треба мільйони доларів і більше 10 років праці та терпіння. Створення ферми, інкубація, зариблення, вирощування – обов’язкові та тривалі процеси. Утім той, хто вже їх пройшов – добре заробляє.
Звичайно, ікра, вирощена на фермі, не зрівняється із якістю продукта дикого поголів’я. Але через знищення рибних запасів такої ікри вже майже не лишилося. Деякі виробники, аби досягти кращих смакових якостей, спочатку вирощують поголів’я в штучних умовах, а потім перетримують його в природних. Смакується апетитніше!
Українські виробники чорної ікри понад 50% продукту лишають на внутрішньому ринку, частіше за все знайти його можна – на полицях магазинів. На ринках здебільшого – контрабанда із Китаю та Польщі.