В Україні планують запровадити нове маркування продуктів харчування, за Європейськими стандартами

Етикетки на українських продуктах не завжди надають повну і достовірну інформацію. А за статистикою, кожен другий покупець звертає на неї увагу. Змінити ситуацію може новий закон про етикетки на харчових продуктах. Результати лабораторних досліджень засвідчили – в Україні більшає фальсифікованої продукції – на ринку зараз фальсифікату від 30 до 70%. Найчастіше підроблюють молочні продукти, ковбасні та бакалійні вироби, у склад яких не вписують заборонені речовини чи навпаки, дописують, те чого не міститься. У рамках Концепції державної політики щодо захисту прав споживачів – чиновники адаптували українське законодавство до європейських стандартів. І лишилося лише ухвалити відповідні документи. Виробників хочуть зобов’язати вказувати на етикетці всю інформацію про продукт: інгридієнти, терміни придатності, складові, які можуть викликати алергію, і навіть зазначати чи був продукт заморожений чи розморожений. Ухвалення закону дозволить українському ринку більше експортувати продуктів у Євросоюз. Наразі Україна нарощує експорт курятини до ЄС, а також соків, шоколаду, кондитерських виробів та яєць.