Новорічний стіл буде дорожчим на понад 20%

[:ua]Новорічний стіл в українців буде майже вчверть дорожчим, ніж рік тому. І це не за рахунок екзотичних страв у меню чи іноземних смаколиків. Подорожчали чи не всі продукти. Аби на столі були традиційні шуба та олів’є, риба, м’ясні вироби, овочі та фрукти, цукерки та напої – усе по скромному й у невеликих порціях – вкластися можна у 1,5 тисячі, – порахували економісти.
А вже з початку 2019-го – варто готуватися до поступового здорожчання продуктів. Переважно – сезонного.
А от якість харчування 2018-го в українців – покращилася. На 3% більше ми почали споживати риби, морепродуктів й фруктів. А на 1% менше – картоплі та хлібо-булочних виробів.
https://youtu.be/w7KxnZFAn_0[:]