Українська свинина матиме свій знак якості

Знак якості й ознаки якості продукції свинарства планують розробити спільно Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Асоціація «Свинарі України». Про це повідомили  у прес-службі ФАО.

“Ми хочемо розробити знак якості й ознаки якості продукції свинарства, що дозволило б споживачам відрізняти якісну свинину на ринку і мати уявлення, з якої свинини – вітчизняної чи імпортної – виготовлені продукти харчування”, – зазначив економіст інвестиційного департаменту ФАО, керівник проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР Дмитро Приходько.

За словами президента АСУ Оксани Юрченко, співпраця з ФАО триває з 2015 року. ФАО у партнерстві з трьома аграрними університетами допомогло Держпродспоживслужбі з моніторингом африканської чуми свиней (АЧС).

“Співпраця ФАО з Держпродспоживслужбою й АСУ дозволила знизити ризики занесення АЧС до такого рівня, що банки-партнери продовжують фінансувати свинарську галузь в Україні”, – наголосив Дмитро Приходько.

Залишити коментар

Надіслати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.