На Херсонщині вирощують худобу для виробництва мармурової яловичини

На Херсонщині вирощують худобу для виробництва мармурової яловичини

В Херсонській області в ДП ДГ «Асканійське» (село Тавричанка) вирощують худобу для виробництва мармурової яловичини. Зазначається, що господарство має 600 голів південної м’ясної породи ВРХ, яку в народі називають «зебу».

На відміну від домашніх телят, зебу до семи місяців харчується молоком і знаходиться поряд із матір’ю. Потім тварину, яка живе у степу, переводять на природний корм – трави.

Відтак, мармурове м’ясо вважається одним із найдорожчих делікатесів у світі. Це м’ясо  не жорстке і особливе на смак, а на вигляд — як мармур. Наразі м’ясо херсонських зебу вже замовляють декілька найелітніших ресторанів.